недеља, 30. јул 2017.

Kako da ustedite na vremenu 2

Kao sto sam najavila u predhodnom postu,u sledecih par tekstova pisacu vam o ustedi vremena.
Naravno, vama, koji ste nekako navikli da vecito kasnite ovo u samom pocetku moze predstavljati problem i ciniti vam se gotovo nemoguce. Ali uz par pomocnih sredstava videcete da cete veoma brzo sve savladati.

Prvo i najvaznije od svega jeste dobro se organizovati.A da bi vasa organizacija bila uspesna zapisujte sve svoje planove. Napravite spisak svih obaveza koje imate za naredni dan, a zatim sve to poredjajte od onih najvaznijih do onih koje vam i nisu toliko vazne za taj dan, ili od najtezih do najlaksih. I krenite da ih redom odradjujete.Naravno, ukoliko vas mrzi da bas sve zapisujete,svakako da se mozete posluziti i aplikacijama na telefonima,koje se lako i besplatno instaliraju.Za to vam je potrebna samo play prodavnica.

Licno znam bar desetak osoba koje vecito kasne, opravdavajuci se nedostatkom vremena ili neobavestenosti. U ovom slucaju ni jedno ni drugo nije krivo za ovakvu vrstu mane kod ljudi. Sami krivci su upravo ti ljudi, osim u slucaju kada im neko nije dao pogresnu informaciju.
Da bi sprecili ovako nesto potrebno je uraditi sledece,vrlo jednostavne stvari:

-Probudite se sat vremena ranije nego sto se obicno budite.
-Krenite bar petnaest minuta ranije na odredjenu destinaciju.
-Pripremite vece pre nego sto treba da podjete sve sto vam je potrebno.
-Ukoliko putujete,bar se dva dana ranije informisite kada vam polazi prevoz i koja je cena prevoznog sredstva i drugih informacija koje su vam potrebne.

                                          ******************************

Нема коментара:

Постави коментар

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...